Шеф Никола Симеонов и шеф Лора Найденова представят празнична погача Булгареа

погача рецепта за погача кога се прави погача сирене кашкава кисело мляко булгареа
В настоящия сезон, двамата известни готвачи - шеф Никола Симеонов и шеф Лора Найденова, обединиха своите кулинарни умения, за да създадат неповторима празнична погача.
Булгареа - Hero BG

В настоящия сезон, двамата известни готвачи - шеф Никола Симеонов и шеф Лора Найденова, обединиха своите кулинарни умения, за да създадат неповторима празнична погача. Този кулинарен шедьовър включва в себе си комбинация от сирене, кашкавал и кисело мляко от нашата мандра.

 

Българска традиция във всяка хапка

Погачата не е просто вкусно удоволствие, но и поклон пред богатата история и кулинарни предпочитания на нашия народ. В Българската култура погача се прави по различни поводи и традиции, като тя често е символ на радост, обич и обединение в общността. Ето някои от основните поводи, при които се прави погача в българската традиция:

  1. Сватби: Погачата е неразделна част от сватбения обрeд в България. Тя се приготвя и поднася от страна на роднини или приятели, за да се поздрави младоженецът и младата.

  2. Коледа и Нова година: Празничната погача се прави и консумира по време на коледните и новогодишни празници. Това е символ на щедрост и обич, който се споделя с близките през този особен период.

  3. Благословия за Дома: Погачата се прави и поднася като жест на благословия за нов дом. Това е обичай, при който хората поднасят погача като символ на успешно и щастливо бъдеще в новото жилище.

  4. Именни дни и Рожденни дни: Погачата често се приготвя и поднася като подарък по случай именни дни или рожденни дни. Това е символ на добри пожелания и обич от страна на дарителя.

  5. Традиционни и Фолклорни Събития: По време на различни традиционни и фолклорни събития в селата и общностите, погачата може да бъде приготвена и споделена, за да се украси празникът.

Общо взето, погачата в българската култура има силно символично значение и често служи за израз на радост, обич и поздравления по важни за общността събития.

Натурални млечни продукти от Булгареа

Ценната съставка за тази празнична погача е сиренето, кашкавалът и киселото мляко от Булгареа. Тези продукти не са просто вкусни, но и представляват високо качество и чистота. Булгареа се гордее със своите натурални млечни продукти, произведени от 100% краве мляко, което гарантира вкус и свежест във всяка хапка.

Семейен уют и гурме удоволствия

Шеф Никола и шеф Лора не просто готвят заради вкуса, но и заради усещането за семейна топлина и уют, което предлагат техните кулинарни творения. Празничната погача не е изключение - тя е повод за споделяне на усмивки и радост в семейния кръг.

Така, съчетавайки български традиции, натурални млечни продукти от Булгареа и семейен уют, шеф Никола Симеонов и шеф Лора Найденова създадоха не просто ястие, а наистина уникално гурме изживяване. Тази празнична погача е почит към българската култура, кулинарния талант и обичта към храната, която обединява всички нас в специални моменти на радост и празници. 

Вижте цялата рецепта във раздел рецепти в нашия сайт.